Over mij

 

 

Genieten van eten is mij met de paplepel ingegoten, maar als tiener begon ik ook nieuwsgierig te worden naar de waarde van voeding. Wat is goed voor je, en wat is minder gezond? Ook experimenteerde ik met vegetarisch en plantaardig eten, iets wat zeldzaam was in het Zeeland van de jaren negentig. Ik besloot dat ik een studie wilde volgen waardoor ik bij kon dragen aan de gezondheid van mensen. Het werd de laboratoriumopleiding, met als studierichting klinische chemie zodat ik in een ziekenhuis bij kon dragen aan de behandeling van mensen. Hier leerde ik hoe bijzonder complex het menselijk lichaam werkt, en het effect van ziekten op je lijf.

 

Na een aantal jaren gewerkt te hebben op een laboratorium van de bloedbank miste ik het contact met patiënten, Ik vond een baan als doktersassistente, maar kon hier mijn ei niet kwijt. Bij toeval rolde ik de bruidsmode in, en ben 14 jaar eigenaar geweest van het grootste bruidshuis van Zeeland.

Ondertussen werden mijn zoontjes geboren, en we kwamen terecht in de wereld van allergieën, eczeem en gedragsproblemen. Ik besloot het heft in eigen handen te nemen, en in samenspraak met artsen ben ik op mijn eigen wijze voedsel gaan introduceren, en hun darmen gaan ondersteunen. In deze periode verdween het eczeem, de hoofdpijn en buikpijn bij onze jongens, en ook ik merkte veranderingen,  Zo had ik geen hooikoorts, astmatische problemen of eczeem meer.
Ook viel ik 12 kg af door middel van een orthomoleculair voedingspatroon. Er kwamen steeds meer vragen van mensen die vergelijkbare problemen hadden. Zo begon ik weer te studeren naast mijn gezin en eigen zaak.


Het was heerlijk om intensief contact met bruiden te hebben, op de weg naar hun trouwdag. Maar ik zag ook dat veel vrouwen lichamelijke klachten hadden, zoals problemen met hun darmen, hormonen, huid en gewicht. Ik wist dat ik deze vrouwen kon ondersteunen, en ik wilde ervoor zorgen dat vrouwen niet alleen op hun trouwdag maar elke dag konden stralen. Na het overdragen van mijn bedrijf ben ik gaan doen wat ik altijd al wilde doen.
Mensen begeleiden om gezond te worden. 
Natuurlijk eet je zo was geboren!  

 

 

Gevolgde opleidingen

Hormoonexpert
Vruchtbaarheidsproblemen, PMS, PCOS, endometriose, oestrogeendominantie, de overgang, andropauze, h
ormonen en chronische stress, hormonen en darmen, hormonen en sportprestaties, moeder en kind,

Hormoontherapeut 

o.a. vrouwelijke hormoonklachten, overgang, stress, kritische periode (conceptie t/m 2 jaar), 


Orthomoleculaire geneeskunde - verdiepingsjaar 

o.a. 
pijn, chronische pijn, ontstekingen, hart- en vaatziekten, stress, angst, virale infecties, hormonale klachten, huidaandoeningen, reumatische ziekten, metabool syndroom, schildklierproblemen, sport en blessures, afvallen 
& diabetes mellitus. Verdieping van orthomoleculaire kennis.

Orthomoleculaire Geneeskunde
Veel voorkomende klachten en ziektebeelden 
o.a darmklachten, auto-immuunziekten, allergieën, intolerantie, virale infecties, huidklachten, burn-out, angst, depressie, hormonale klachten en welvaartsziekten.
Orthomoleculaire en medische kennis op het gebied van o.a. voedingsleer, spijsvertering, hormonen en epigenetica, 

rantie, huidaandoeningen, virale aandoeningen

Medische Basiskennis
Basisopleiding medische kennis voor zorgprofessionals.
Fysiologie, anatomie en pathologie van o.a. het afweersysteem, hart en vaatstelsel, bloed, ademhaling, spijsvertering, urinewegen, hormonen, kinderen, zenuwstelsel, oog, oor, bewegingsapparaat, huid, psychologie.


Voedingsdeskundige
Anatomie, fysiologie, voedingsleer, reguliere en alternatieve voedingsinzichten, voeding en leefstijladvies bij diverse klachten.

Klinische Chemie
Opleiding tot klinisch chemisch analist. 
o.a. anatomie, fysiologie, pathologie, klinische chemie, hematologie, interpretatie van laboratoriumonderzoek en het analyseren van bloedcellen en lichaamsvocht.

Gevolgde nascholing

Verdiepingscursus vrouwelijke hormonen 
Menstruatieklachten, PCOS, verminderde vruchtbaarheid, overgangsklachten, endometriose en oestrogeendominantie. 


Div. nascholingen over hormonen en neurotransmitters
O.a. over hormonale klachten, neurotransmitters, stress, schildklier, overgewicht, stemmingswisselingen, slaapproblemen en bijnieren.

Orthomoleculair specialist: kinderen 
Preconceptie, zwangerschap, geboorte, veel voorkomende klachten bij kinderen.


EMB test
Afname en interpretatie van deze test, incl. nascholingen en verdiepingsmodules.

Metabolic Balance
Persoonlijk voedingsprogramma gebaseerd op bloedwaarden. Bij overgewicht, hormonale disbalans, insulineresistentie, hart en vaatziekten, vermoeidheid, spijsverteringsklachten.
Incl. nascholingen.
Klik hier voor meer informatie

Orthomoleculair Specialist

o.a. de behandeling van hart- en vaatziekten, spijsverteringsproblemen, oogklachten, huidklachten,
lever- en nierklachten.

Orthomoleculaire voeding voor kinderen
Voeding voor en tijdens de zwangerschap, voor kinderen en veel voorkomende klachten.

Orthomoleculaire voeding
Samenstellen van orthomoleculair voedingspatronen bij o.a. acne, astma, auto-immuunziekten, bloedarmoede, brandend maagzuur, depressie, hoofdpijn, koortslip, PMS, trage schildklier. slaapproblemen, staar.

Medische Immunologie
Opbouw en fysiologie van het immuunsysteem,
auto-immuunziekten, allergieën en infectieziekten.